English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

Monday, April 30, 2007

workshop performance






Yessss.... inilah harinya selepas hampir sebulan lebih bereksperimentasi, kami akan mengadakan 'workshop performance' bagi melihat hasil eksperimentasi gerak yang telah kami lalui. lokasi kami ialah Taman Buluh, Spice Garden, Penang. Ruang ini kami perolehi atas jasa baik Catrine yang merupakan teman seperjuangan aktivis performance di P.Pinang dan merangkap manager di Spice Garden. so, Cat dan suaminya Ken dengan murah hati menawarkan kami ruang tempat beliau bekerja walaupun hari Ahad adalah hari cuti. Thank's a lot Cat. Catrine pada awalnya turut terlibat dalam projek eksperimentasi gerak ni, tetapi terpaksa mengundur diri kerana beliau terpaksa pulang ke London untuk menziahari dan menemani ibunya yang sakit di sana. Tapi waktu show akhir ni dia dah balik ke Penang dah. Performance kami mengambil 'ruang luar' (outdoor)sebagai ruang eksperimentasi. Turut serta datang menonton performance kami ialah Jo Anne dan temannya, Dr. Zulkifli Mohamad dari Universiti Malaya, Nizam (Sculptor) dari Lim Kok Weng University, Crew 8TV yang turut membuat penggambaran performance tersebut serta rakan-rakan aktivis performance P.Pinang. Tapi sayang, bateri kamera pulak weak, so tak dapat la ambil gambar masa performance. sempat ambik gambar masa briefing je sebelum show bermula. Akhirnya, thank's a lot to, Aida, Ang Bang Siang, Joey, Chris, David, Man Wai, Nicole, Catrine dan semua yang terlibat secara langsung mahupun tidak dalam projek ini. moga bertemu lagi dalam projek performance yang lain.....

4 comments:

Bin Basra said...

dr. zul bila lagi nak datang penang? jangan serik noooo....

drzu said...

First of all tahniah atas final performance after series of performances classes with aida. the garden was so beautiful, Cat! Aida, thanks for allowing me not to perform at spice garden but to observe how things develop. It was worth it watching. This kind of performance needs a serious commitment from participants and it should not be showy but be honest. Honesty is most important in high level performance!

Visit me at svarnabhumi.blogspot.com

AzruL said...

gogogogo..dr.kipli..bersama2 la kita celik I.T

Bin Basra said...

ya, saudara azrul, berblog lah kita bersama2.